App udvikling

Vi hjælper dig fra A-Z og gør dig synlig på to af verdens største mobile markedspladser.

Processen

Når du får udviklet apps af os skal vi igennem 9 faser som er beskrevet nedenfor. Hver fase er vigtig for at vi får et succesfuldt samarbejde og at du ender med netop den app du drømmer om. 

De første 3 faser sikrer at vi får afdækket alle afkroge i dit projekt før vi går igang med udviklingen. Det er her de vigtige beslutninger om funktionalitet og opbygning skal træffes og danner derfor rammen for hvordan app’en kommer til at blive. 

Når vi er igennem de første 3 faser og er blevet enige om kravspecifikationen beregner vi et uforpligtende tilbud. Når tilbuddet er accepteret sætter vi vores grafiker igang med at designe din app. Du vil i denne fase løbende modtage designs og være med til at bestemme hvordan din app skal se ud. Når du er tilfreds med designet går vi igang med udviklingen. Det er her designet bliver ‘levende’ og du kan begynde at se dine tanker og idéer blive til virkelighed.

Efter udviklingsfasen får du app’en til gennemtest. I denne periode noterer du eventuelle rettelser/forbedringer der skal laves. Hvis der er rettelser/ændringer bliver disse implementeret og vi er derefter klar til launch.

Møde

Først starter vi med et møde og tager en uforpligtende snak om din idé eller dit projekt.

Formålet med dette møde er at få et overblik over jeres ønsker og behov og at komme med råd og vejledning. Samtidig identificerer vi om vi er den rette samarbejdspartner for jer.

Konceptudvikling

Det er her idéen begynder at udvikle sig og blive konkretiseret. Igennem diverse workshops idéudvikler vi og laver skitser som skal bruges i næste fase til at lave wireframes og kravspecifikation for projektet.

Wireframes og kravspecifikation

På baggrund af de noter og skitser der blev genereret i trin 2 laver vi wireframes af jeres kommende app. Wireframes er et visualiseringsværktøj som præcist dikterer funktioner, struktur og indhold og bruges til at danne ramme for kravspecifikationen.

Pris

På baggrund af kravspecifikation og wireframes beregner vi en pris for hvad det vil koste at udvikle din app. Prisen vil være fast og der vil kun skulle betales for ændringer eller tilføjelser der ikke indgår i kravspecifikationen.

Design

Når du har accepteret tilbuddet igangsætter vi designprocessen. Her vil du for alvor se at din app begynde at tage form og blive til virkelighed. Du vil løbende modtage designs fra vores grafiker så du kan følge processen og løbende komme med rettelser.

Udvikling

Når du er tilfreds med designet af din app starter vi udviklingsprocessen. Hvis der også skal udvikles backend osv. igangsættes denne del også nu. Du vil også i denne fase løbende modtage prototyper af din app som kan installeres på dine enheder.

Test

Når vi er færdige med udviklingen får du appen til gennemtest. Du kan også give adgang til andre personer i din virksomhed som du gerne vil have til at teste appen. Når i har testet den igennem tager vi et evalueringsmøde og noterer hvis der er noget der skal rettes til eller ikke virker efter hensigten. Når vi er færdige med denne del er vi klar til lancering.

Lancering

Dette er nok det tidspunkt du har ventet allermest på. Sammen lægger vi en plan for frigivelsen og sørger for at vi får lavet det materiale der skal til hvis appen skal frigives i App Store eller Google Play. Vi arbejder også sammen med dygtige filmfolk og animatorer der kan hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden.

Vedligehold

Når appen er i produktion startes vedligeholdelsesfasen. Software er som en bil – hvis den ikke vedligeholdes løbende vil den på et tidspunkt ikke længere virke (alt afhængigt at hvor mange eksterne systemer der er integreret op mod selvfølgelig). Sammen lægger vi en plan for denne del og du kan helt selv vælge om du vil have os til at stå for løbende kontrol og vedligehold eller om du hellere selv vil stå for det.

Platforme vi udvikler til

Vi vil for alt i verden være med til at sikre at du får den størst mulige succes med din app. Derfor udvikler vi i Pelit apps til iOS og Android. iOS og Android er de to mest udbredte platforme i verden med en markedsandel på ~90% tilsammen, og det er her du får mulighed for at nå ud til det størst mulige publikum. Vi mener at det er vigtigt at være synlig der hvor de fleste brugere er og udvikler derfor ikke apps til andre platforme da det også er forbundet med flere udgifter for dig. Derudover er alle de apps vi leverer native apps som du kan læse mere om her.

iOS

iOS er et mobiloperativsystem udviklet af Apple og udelukkende tilgængeligt på deres egne produkter som iPhone og iPad. iOS er det næstmest udbredte mobiloperativsystem i verden efter Android med en markedsandel på 15,1%.

Android

Android er det mest udbredte mobiloperativsystem i hele verden med en markedsandel på 84,8%. Android har vundet meget frem eftersom det ikke er låst til Googles egne enheder og tillader producenter som Samsung, Huawei, LG, OnePlus, HTC osv. at levere enheder med Android som deres operativsystem.

På trods af at iOS har en markant mindre markedsandel end Android vælger de fleste at udvikle og teste deres idé af på iOS platformen først. Hvorfor spørger du måske? Det virker da ikke så intuitivt da der er langt flere brugere på Android platformen. Men her er forklaringen.

På iOS platformen er der omkring 6-8 forskellige enheder (forskellige skærmstørrelser, type etc.) – alt afhængigt af iOS version selvfølgelig – der skal understøttes. På Android platformen er der mere end 24.000 forskellige enheder. Det er derfor en langt større opgave at teste en app på Android platformen og sørge for at den performer godt end på iOS platformen. Dermed bliver et aspekt selvfølgelig udviklingsomkostningerne da der skal bruges længere tid på dette på Android platformen. Hvis man vælger at satse på iOS platformen først og gør sig nogle erfaringer før man lancerer til Android kan man spare nogle udviklingstimer på den lange bane. Udover udviklingsomkostninger kan manglende tests også medføre flere support sager. Med mange forskellige slags Android enheder/producenter/arkitekturer vil man ikke kunne undgå at der vil opstå fejl på nogle enheder og ikke andre. Dette kræver flere ressourcer til at besvare og løse problemerne og vil dermed også medføre en ekstra omkostning.

 

Det er derfor vigtigt når du vælger hvilken platform din app skal udvikles på at du har ovenstående betragtning in mente. Uanset hvad du ønsker kan vi hjælpe dig.

https://www.theguardian.com/technology/appsblog/2013/aug/15/android-v-ios-apps-apple-google

Vi laver native apps

Vi udvikler native apps og arbejder altid med de nyeste udviklingsmiljøer og teknologier der sikrer at du får en app der performer bedst muligt.

 

Hvis du ikke lige ved hvad en native app er så kommer forklaringen her. En native app er et program, der er skrevet i et programmeringssprog der som oftest er lavet til en specifik platform, f.eks. Swift til iOS eller Java til Android. En af de store fordele ved native apps frem for web/hybrid apps er at de har bedre ydeevne og stor pålidelighed da de er skrevet direkte til platformen. Det betyder at man oftest vil have en langt bedre brugeroplevelse som er meget vigtig når vi taler om apps. Derudover har native apps direkte adgang til enhedens sensorer og indbyggede funktioner som accelerometer, GPS, kamera, adressebog etc. Dette kan web/hybrid apps også sagtens have men der er oftest ikke så stor mulighed for speciallavede løsninger og integrationer som i native apps.

 

En af de ting man ofte vil støde på hvis man læser om native apps er at de er dyrere at udvikle end web/hybrid apps. Dette er også delvist korrekt eftersom de er skrevet til et specifikt operativsystem, hvilket betyder at der skal laves et projekt til hver platform – e.g. et til iOS og et til Android. Hvis de to laves i hhv. Xcode (iOS) og Android Studio er der to kodebaser der skal udvikles og vedligeholdes. Dvs. at hvis der skal implementeres en ny funktion skal den laves to steder i to forskellige programmeringssprog som derfor medfører ekstra udviklingsomkostninger. 

 

I dag findes der dog cross-platform teknologier som gør det muligt at udvikle til flere platforme ad gangen med en fælles kodebase som leverer en native app som slutprodukt. Dette gør det muligt at opnå samme ydeevne og pålidelighed men til en reduceret pris da hele (eller dele af) koden kan bruges til begge platforme og derfor kun skal skrives én gang. I Pelit udvikler vi i udgangspunktet apps i Xamarin som er et at de førende frameworks til udvikling af cross-platform applikationer.

Vi tilbyder dog også udvikling i Swift/Objective-C eller Java/Kotlin hvis du skulle ønske det. Du kan læse mere om de teknologier vi arbejder med nedenfor.

Xamarin (C#)

Cross-platform
Xamarin har eksisteret siden 2011 og er i dag et af de førende frameworks til udvikling af cross-platform applikationer.
Xamarin har native API adgang hvilket betyder at der er en 1-til-1 mapping af alle tilgængelige API'er i hhv. iOS og Android som gør at man kan udnytte de nyeste features som ARKit etc.
En af de store fordele ved at vælge Xamarin er at der arbejdes i ét projekt og ét programmeringssprog som gør det muligt at skrive kode der kan bruges på begge platforme.

Swift / Objective-C​

iOS
Swift blev lanceret i 2014 og er Apples seneste programmeringssprog der kan bruges til at udvikle apps til deres enheder. Før Swift var Objective-C standarden.
Vi har stor erfaring med udvikling i begge programmeringssprog og kan sagtens hjælpe dig med udvikling af nye apps deri med også hjælpe dig med videreudvikling hvis du allerede har en eksisterende app du gerne vil have implementeret nye funktioner i.

Java / Kotlin

Android
Java har i mange år været standarden når man skulle udvikle native apps til Android. I 2017 blev Android Studio 3.0 frigivet af Google og siden da har Kotlin været fuldt understøttet til udvikling af apps til Android-operativsystemet.
Ligesom med Swift/Objective-C har vi også stor erfaring med udvikling af apps i Java og Kotlin og kan hjælpe dig uanset om der er en helt ny app, videreudvikling og/eller vedligeholdelse af en eksisterende app.

Distribution

Når du får udviklet en app skal du tage stilling til hvordan den skal distribueres. Alt afhængigt af de platforme som appen er udviklet til er der forskellige måder hvorpå man

Apps vi har udviklet

Meetup funktion – iOS og Android app

AKTIV

IKKE AKTIV LÆNGERE

Singletracker er MTB-appen der viser dig alle officielle spor og guider dig rundt på dem. Du kan se andre ryttere live, se sporenes status, få statistik, sikkerhedsfunktioner og meget mere. Singletracker er Danmarks mest populære app til MTB ryttere fra begyndere til eliten. Hvis du kører mountainbike er det her en app for dig.

Vi hjalp Singletracker med implementering af en ny meetup funktion i deres iOS og Android app. Meetup funktionen tilføjer et nyt socialt element til brugerne af appen og gør at der bl.a. nemt kan oprettes ture som andre ryttere kan deltage i. Du kan se mere information og flere billeder ved at klikke på knappen nedenfor.

UrbanCut

iOS & Android app

AKTIV

IKKE AKTIV LÆNGERE

UrbanCut er en abonnementstjeneste hvor man kan få klipninger hos professionelle frisører til en fast lav månedlig pris. Konceptet er enkelt – vælg det abonnement der passer dig, book tid ved en af de mange frisører der er med i UrbanCut, mød op, vis din unikke kode og bliv klippet.

Vi har hjulpet UrbanCut med udviklingen af deres iOS og Android app som bruges af både brugere og frisørsaloner rundt omkring i hele Danmark til at registrere klipninger. Du kan se mere information og flere billeder ved at klikke på knappen nedenfor.

Naborapporten

iOS og Android app

IKKE AKTIV LÆNGERE

Er du på boligjagt eller bare nysgerrig? Naborapporten™ giver dig et unikt indblik i nabolaget – fra naboernes interesser til boligprisudvikling.

Se hvem naboerne er, hvad de beskæftiger sig med, prisudviklingen på boliger i området, hvor langt der er til skole, indkøb, offentlig transport og meget mere.

Vi har stået for udvikling af SparNord Banks app, Naborapporten, til iOS og Android. Appen bød på mange spændende opgaver som bl.a. indebar integration med eksisterende API, implementering af komponenter til visning af statistikker kombineret med unikke animationer til at give den helt rigtige brugeroplevelse.

Naborapporten er desværre ikke længere aktiv i App Store eller Google Play men du kan se mere information og flere billeder ved at klikke på knappen nedenfor.

Stampcity

iOS & Android app + backend, API og website

IKKE AKTIV LÆNGERE

Har du svært ved at holde styr på dine stempelkort eller fylder de simpelthen bare for meget i pungen? I stedet for du skal holde styr på dine stempler og stempelkort, gør vi det for dig!
Stampcity er en gratis app, der kan hjælpe dig til at undgå irritationsmomenter i hverdagen hvor du står i en butik og har glemt dit stempelkort. Stampcity hjælper dig til at gøre hverdagen lidt nemmere ved at tilbyde en helt ny mulighed at håndtere loyalitetskort på! Det er stempelkort, som du kender dem, men bare i en app, der samler alle stempelkortene ét sted, således du let og på en overskuelig måde kan holde styr på alle dine stempelkort.

Vi har stået for udvikling af Stampcity appen til iOS og Android. Derudover har vi også været projektleder på udvikling af backend, API og hjemmeside. Stampcity er desværre ikke længere aktiv i App Store eller Google Play men du kan se mere information og flere billeder ved at klikke på knappen nedenfor.